Fn flygtningehψjkommissariat sagde fredag ??var det scrambling hjζlp i det nordlige irak efter tusinder af syrere krydsede stramt kontrollerede grζnse i en pludselig og uforklarlig tilstrψmning. langt stψrstedelen af ??de nyankomne var kvinder, bψrn og ζldre fra kampberedt aleppo i det nordvestlige syrien eller samfund i nordψst, canada goose jakke tζttere til irak. unhcr talsmand adrian edwards sagde 750 mennesker i fψrste omgang krydsede floden tigris ved peshkhabour i irakisk kurdistan pε torsdag, efterfulgt af en stor skare af mellem 5.000 og 7.000. unhcr og andre hjζlpeorganisationer, sammen med de lokale myndigheder, skyndte mad og vand til stedet, og blev arbejder dψgnet rundt for at opbygge en lejr vζk fra grζnseomrεdet for de nyankomne. “de faktorer der muliggψr denne pludselige bevζgelser er endnu ikke fuldt klart for os,” edwards fortalte reportere. “bεde den syriske og irakiske side af grζnsen pε peshkhabour normalt stramt kontrolleret.” syriske krigsflygtninge adgang til irak har vζret uregelmζssig, med lokale politiske spζndinger og frygt for en afsmittende af konflikten fψrende kurdistanregionen myndigheder til at lukke grζnsen i maj. nogle restriktioner blev lempet i sidste mεned for at tillade syrere fast i deres hjemland til at slutte familiemedlemmer, der allerede i irak, men antallet, der sψger at krydse grζnsen var forblevet forholdsvis lav. det var ikke klart, om de nyankomne var fra syriens lζnge marginaliserede kurdiske mindretal, som har gεet en fin linje, siden konflikten brψd ud i 2011. syriens kurdere har forsψgt at irritere krζfter loyale over for prζsident bashar al-assad eller oprψrere kζmper for at vζlte ham, men der har vζret voldsomme kampe i de seneste uger mellem syriske kurdiske styrker og den islamistiske al-nusra front, som ogsε kζmper assad. tidligere i denne mεned, irakisk kurdistan leder canada goose ontario truede med at gribe ind for at beskytte kurderne i syrien. ifψlge fn er vζrt irak mere end 160.000 registrerede syriske flygtninge, hvoraf de fleste er kurdere. alt i alt mere end 1,9 millioner syrere er flygtet deres hjemland borgerkrig, med de fleste sψger en oase i libanon, jordan og tyrkiet.

I love myBlogd

Leave a Reply

All rights reserved. ® myBlogd.com